пʼятниця, 25 березня 2011 12:01

"Регіонали" хочуть списати 26-мільярдні борги теплоенергетиків

"Регіонали" хочуть списати 26-мільярдні борги теплоенергетиків

У Верховній Раді України (ВР) зареєстровано законопроект, що передбачає списання обсягів заборгованості за природний газ та електричну енергію з НАК "Нафтогаз Україна", ДК "Укргазвидобування", ДК "Укртрансгаз", ДАТ "Чорноморнафтогаз" в сумі понад 26 млрд грн, що утворилися за період з 1999 року по 2007 рік включно.

Проект закону "Деякі питання списання та реструктуризації заборгованості за спожитий природний газ та електричну енергію" (№ 8284 від 23.03.2011 р.), ініціювали народні депутати від фракції Партії регіонів Олександр Пеклушенко і Володимир Олійник.

Його мета - "поліпшення платіжного балансу зазначених підприємств шляхом списання їх заборгованості за спожитий природний газ та електричну енергію за період з 1999 по 2007 рік включно, за якою закінчується термін позовної давності, і яка є майже не реальною для стягнення, тобто безнадійною".

У пояснювальній записці зазначено, що розробка та прийняття проекту "обумовлена ??складним фінансовим станом, в якому через державне регулювання цін і тарифів пеербувають теплопостачальні підприємства і суб'єкти господарювання, які здійснюють діяльність, пов'язану з постачаннями природного газу та електричної енергії за регульованим тарифом".

"Загальна заборгованість підприємств теплоенергетики за природний газ, спожитий протягом 1999-2010 років, станом на 1 січня 2011 року складає 7,68 млрд.грн. Протягом 2010 року підприємствами теплоенергетики спожито природного газу на 16,8 млрд. грн., за який сплачено лише 11,1 млрд. грн. Таким чином, станом на 1 січня 2011 року заборгованість підприємств теплоенергетики за спожитий у минулому році природний газ становить 5,7 млрд. грн. та протягом опалювального періоду має стійку тенденцію до зростання", - йдеться у пояснювальній записці.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонали" хочуть списати 26-мільярдні борги теплоенергетиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути