Ексклюзиви
вівторок, 15 березня 2011 16:13

Підприємства ЖКГ продовжують нарощувати мільярдні борги

Підприємства ЖКГ продовжують нарощувати мільярдні борги

Кредиторська заборгованість підприємств станом на 1 лютого 2011 становить 18 млрд грн.

Про це повідомив начальник управління економіки та тарифної політики при Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Іван Постухов.

"Збитки та неплатежі ведуть до зростання кредиторської заборгованості. Станом на 1 лютого 2011 року - 18 млрд грн, основна частина припадає на заборгованість за енергоносії - 11 млрд, у тому числі за газ - 9,1 млрд грн", - заявив Постухов.

За даними міністерства, підприємства галузі в 2010 році отримали збитки у розмірі 3,4 млрд грн без урахування "Київводоканалу" і "Київенерго".

Найбільші збитки - у підприємств ТКЕ (2,163 млрд грн), та водопровідно-каналізаційного господарства (652 млн грн).

У розрізі регіонів, за даними фінансово-економічного управління, найбільші збитки виникли у підприємств Харківської (126,4 млн грн), Київській (57,7 млн грн), Луганської (55,6 млн грн), Дніпропетровській (51 млн грн) і Донецької (42,6 млн грн) областей. Найменше - Рівненської (4,8 млн грн), Сумській (5,5 млн грн), Житомирській (6,5 млн грн) областей.

За даними Ради міністрів Криму, і обласних, Київської та севастопольської міськадміністрацій, на 1 березня 2011 заборгованість із виплати зарплати становить 62,2 млн грн, а за січень-лютий 2011 р. заборгованість зменшилася на 274 тис. грн. Повністю погашена заборгованість по зарплаті, за станом на 1 лютого 2011 р., на підприємствах Дніпропетровської, Одеської, Рівненської та Чернігівської областей.

Зараз ви читаєте новину «Підприємства ЖКГ продовжують нарощувати мільярдні борги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути