Ексклюзиви
пʼятниця, 10 лютого 2012 16:03

"Регіонал" придумав, як пошвидше продати українську землю

"Регіонал" придумав, як пошвидше продати українську землю

Народний депутат від Партії регіонів Юрій Каракай запропонував спростити процедури оформлення земельних ділянок у власності, користування, поновлення договору оренди на землю, а також запровадити механізм переуступки орендарем права оренди частини земельної ділянки.

Відповідні ініціативи депутата містяться в проекті закону №10019 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедур та скорочення строків набуття права на землю", зареєстрованому в парламенті 9 лютого.

Законопроект передбачає скорочення терміну прийняття рішення органами виконавчої влади про приватизацію землі державної або комунальної власності, а також про розробку проекту приватизації до 10 днів, тоді як сьогодні для цього відведено місяць.

При цьому в разі якщо громадянин за 10 днів не одержав дозвіл або відмову на розробку проекту землеустрою щодо відведення ділянки, він має право з наступного дня замовити розробку документації із землеустрою.

Закон про продаж землі створить на ринку касту спекулянтів - експерт

При цьому комісія з розгляду питань, пов'язаних з погодженням документації із землеустрою, повинна буде розглянути цей проект за п'ять днів, а не трьох тижнів.

Каракай також запропонував передбачити в Кодексі про адміністративні правопорушення штрафи для посадових осіб при порушенні термінів повідомлення про відмову в розробці проекту землеустрою в розмірі від 50 до 70 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Витрати чиновників на держзакупівлі зросли у півтора разу

Цим же законопроектом передбачено зміни в закон "Про оренду землі", згідно з якими право оренди на землю без зміни її цільового призначення може бути відчужене орендарем.

Нардеп також запропонував внести до переліку земель комунальної та державної власності, які не можуть передаватися у приватну власність, ділянки, передані під малі архітектурні форми і тимчасові споруди для ведення підприємницької діяльності.

Зараз ви читаєте новину «"Регіонал" придумав, як пошвидше продати українську землю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути