Ексклюзиви
середа, 05 лютого 2020 13:22

Рахунки Укртрансгазу арештували: чим це загрожує

Рахунки Укртрансгазу арештували: чим це загрожує
Арешт рахунків Укртрансгазу ставить під загрозу функціонування підземних газосховищ у розпал опалювального сезону. Фото: Delo.ua

Усі рахунки та активи АТ "Укртрансгаз" арештували. Компанія звернулася до Ради національної безпеки і оборони з проханням захистити її.

"Арешти рахунків, рухомого та нерухомого майна компанії ставлять під загрозу функціонування підземних газосховищ у розпал опалювального сезону. Це загроза енергетичній безпеці країни", - пояснили у НАК "Нафтогаз".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки коштує українська газотранспортна система

Після виділення діяльності з транспортування газу в юридично відокремлену компанію ТОВ "Оператор ГТС України", робота Укртрансгазу ускладнилася через активізацію дій третіх осіб щодо заволодіння майном компанії.

Так найбільша вимога - це 2,4 млрд грн на користь ТОВ "Фінансова компанія "Фін-Інвест". Через арешт приватним виконавцем рахунків підприємства компанія вже втратила 50,3 млн грн.

Наприкінці минулого року відбувся анбандлінг Нафтогазу. З компанії вивели газотранспортну систему. З 1 січня 2020-го транзитом газу займається компанія "Оператор ГТС України". Вона підконтрольна Мінфіну. Щоправда, Нафтогаз зберіг контроль за підземними газовими сховищами, а також видобутком газу й нафти.

Зараз ви читаєте новину «Рахунки Укртрансгазу арештували: чим це загрожує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути