вівторок, 14 серпня 2012 14:04

Рада зареєструвала законопроект про обов'язкове медичне страхування

Рада зареєструвала законопроект про обов'язкове медичне страхування
Медичне страхування здійснюватиметься Фондом загальнообов'язкового державного медичного страхування. Фото: poltava.pl.ua

Народний депутат Антон Яценко зареєстрував у Верховній Раді законопроект № 11077 від 13.08.2012 про загальнообов'язкове державне медичне страхування.

Документ посилює відповідальність держави, підприємств, організацій, установ, та закладів охорони здоров'я в охороні здоров'я, а також містить механізми соціального захисту населення.

"Населенню забезпечується визначений обсяг медичної допомоги, передбачений програмою загальнообов'язкового державного соціального медичного страхування, що затверджується на рівні держави", - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

Відповідно до програми загальнообов'язкового державного соціального медичного страхування повинен встановлюватись розмір страхового внеску. Він визначається виходячи із обсягу програми та структури медичної допомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна розпочала посівну кампанію під урожай 2013 року

Законопроект передбачає, що медичне страхування здійснюватиметься Фондом загальнообов'язкового державного медичного страхування, який належить до державних позабюджетних цільових фондів, його робочими органами на місцях - територіальними управліннями та відділеннями в Автономної Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, в районах і містах обласного підпорядкування.

Зазначені установи мають укладати договори із закладами охорони здоров'я, здійснювати оплату за надану медичну допомогу, контролювати якість надання медичної допомоги.

Документом також передбачено, що впровадження загальнообов'язкового державного медичного страхування змінює умови фінансування і діяльності медичних закладів.

"Медичні заклади стають самостійними суб'єктами господарювання. Їх фінансування здійснюватиметься за конкретно виконану роботу певного обсягу і якості, що передбачено умовами договору", - зазначено в пояснювальній записці.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова заявляла, що обов'язкове державне медичне страхування впроваджуватиметься з 2015-го року.

За даними учасників ринку, нині в Україні зі 100 страхових компаній, які мають ліцензії на надання послуг з добровільного медичного страхування, успішно працюють лише 10.

Зараз ви читаєте новину «Рада зареєструвала законопроект про обов'язкове медичне страхування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути