пʼятниця, 05 липня 2013 10:49

Рада звільнила українців від податку на нерухомість у 2013 році

Рада звільнила українців від податку на нерухомість у 2013 році
До 2014 року Міністерство доходів і зборів України планує створити реєстр платників податку на нерухоме майно. Фото: leonbm.com.ua

4 липня Верховна Рада України ухвалила у другому читанні і в цілому урядовий законопроект, згідно з яким фізичні особи звільняються від сплати у 2013 році податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, оскільки необхідний час на формування реєстру його платників.

До 2014 року Міністерство доходів і зборів України планує створити реєстр платників податку на нерухоме майно.

"У 2013 році органи державної податкової служби не нараховують податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки фізичним особам - платникам податку, і цей податок фізичними особами не оплачується", - йдеться у документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Цьогоріч українці вже заплатили понад 7 млн грн податку на нерухомість

Як повідомляється, за ухвалення закону №2405 "Про внесення змін до ст. 265 Податкового кодексу щодо об'єктів житлової нерухомості" проголосував 241 народний депутат.

Нагадаємо, Міністерство доходів і зборів розіслало близько 244 тис. повідомлень-рішень фізичним особам для сплати податку на нерухомість починаючи з 15 квітня 2013 року. Із початку 2013 року у бюджет уже сплачено 8,5 млн. грн податку на нерухомість, з яких юрособи сплатили 7,3 млн. грн, фізособи - 1,2 млн. грн. Як заявляв міністр доходів і зборів України Олександр Клименко, у разі ухвалення закону, що передбачає відстрочку для сплати податку, всі уже сплачені кошти будуть автоматично повернені фізособам.

Зараз ви читаєте новину «Рада звільнила українців від податку на нерухомість у 2013 році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути