пʼятниця, 25 жовтня 2019 15:13

Рада хоче значно збільшити допомогу при народженні дитини

Рада хоче значно збільшити допомогу при народженні дитини
Документ пропонує збільшити витрати на відшкодування вартості послуги "муніципальна няня" і програму "Пакунок малюка" Фото: Дебет-Кредит

Верховна Рада запропонувала Кабінету міністрів України передбачити в державному бюджеті на 2020 рік підвищення розміру допомоги під час народження дитини.

Про це йдеться в постанові, якою Рада затвердила проєкт держбюджету на наступний рік у першому читанні. Ухвалили документ 18 жовтня.

Рада пропонує підвищити розмір допомоги під час народження першої дитини до 100 тис. грн, другої – до 200 тис. грн, третьої та кожної наступної – 400 тис. грн.

Після народження пропонують виплачувати 25% від суми (25, 50 і 100 тис. грн відповідно); залишок коштів – рівними частинами протягом наступних 36 місяців.

Документ пропонує збільшити витрати на відшкодування вартості послуги "муніципальна няня" і програму "Пакунок малюка". Джерелом фінансування цих виплат мають стати доходи від детінізації ринку алкогольних напоїв і перегляду податкових пільг.

На сьогодні допомога під час народження дитини фіксована – 41,3 тис. грн. Із них 10,3 тис. грн виплачують відразу, решту суми виплачують протягом трьох років – по 860 грн щомісяця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У кого можуть забрати субсидію та пільги: думки експертів

Проєкт закону "Про державний бюджет України" на 2020 рік внесли до парламенту 15 жовтня й ухвалили в першому читанні 18 жовтня. До другого читання Кабмін має внести законопроєкт до 2 листопада.

Почнуть перевіряти, чи законно українці отримують пенсії, пільги, субсидії. Це передбачає закон "Про верифікацію та моніторинг державних виплат". Верховна Рада ухвалила його в другому читанні. Робитимуть це за допомогою автоматизованих реєстрів, баз даних. Якщо виявиться, що пільговик отримував соцвиплати на підставі сумнівних даних, гроші попросять добровільно повернути. Інакше питання вирішуватимуть у суді.

Зараз ви читаєте новину «Рада хоче значно збільшити допомогу при народженні дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути