пʼятниця, 14 вересня 2012 19:03

Путін заявив про запровадження утилізаційного збору на сільгосптехніку

Путін заявив про запровадження утилізаційного збору на сільгосптехніку
Фото: ledilid.com

Росія має намір запровадити ще один утилізаційний збір - на сільгосптехніку, яка завозиться з-за кордону на її територію.

Про це президент Росії Володимир Путін сказав на зустрічі з представниками Ростовської області.

"Я думаю, що це (утилізаційний збір – ред.) доцільно і можливо. І головне, що це не суперечить правилам СОТ", сказав В.Путін.

Він повідомив, що міністерство економічного розвитку, міністерство промисловості попрацюють на цю тему і у найближчий час подадуть пропозиції. "Це правильно. Дивно тільки, що до цього не дійшли практично", підкреслив він.

В. Путін зазначив, що Білорусь також зацікавлена у тому, щоб такі ж заходи підтримки були реалізовані. На його думку, офіційний Мінськ підтримає таку пропозицію російської сторони у рамках Єдиного економічного простору та Митного союзу.

Як відомо, з 1 вересня цього року. Росія запровадила утилізаційний збір на імпортні автомобілі. За оцінкою експертів, дія утилізаційного збору може зробити українські автомобілі в РФ на 10-12% дорожче.

У відповідь на дії Росії Україна запровадила утилізаційний збір на ввезення російських автомобілів та автобусів (постанова Кабміну від 3 вересня 2012 року).

Зараз ви читаєте новину «Путін заявив про запровадження утилізаційного збору на сільгосптехніку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути