Ексклюзиви
пʼятниця, 31 серпня 2012 13:54

Росія затвердила утилізаційний збір на автомобілі з України

Росія затвердила утилізаційний збір на автомобілі з України
Прем'єр РФ затвердив правила стягнення, обчислення та сплати утилізаційного збору. Фото: autocentre.ua

Голова уряду Росії Дмитро Медведєв підписав постанову №870 "Про утилізаційний збір стосовно колісних транспортних засобів" від 30 серпня 2012 року, повідомляє прес-служба уряду РФ.

При цьому винятків для транспортних засобів, вироблених в Україні, в документі не передбачено. Сплата утилізаційного збору за автомобілі при поставці до РФ буде здійснюватися в повному обсязі.

Зокрема, прем'єр РФ затвердив правила стягнення, обчислення та сплати утилізаційного збору щодо колісних транспортних засобів, а також повернення сплачених сум цього збору; правила умов, при дотриманні яких утилізаційний збір не сплачується у відношенні колісних транспортних засобів, що ввозяться в Російську Федерацію з територій держав - членів Митного союзу і мають статус товарів Митного союзу; правила прийняття організаціями - виготовлювачами колісних транспортних засобів зобов'язання забезпечити подальше безпечне поводження з відходами, які утворилися в результаті втрати зазначеними транспортними засобами своїх споживчих властивостей; перелік видів і категорій колісних транспортних засобів, щодо яких сплачується утилізаційний збір, а також розмірів утилізаційного збору; перелік видів і категорій колісних транспортних засобів, з року випуску яких пройшло 30 і більше років, які не призначені для комерційних перевезень пасажирів і вантажів, мають оригінальний двигун, кузов і раму (за наявності), збережені або відреставровані до оригінального стану і щодо яких утилізаційний збір не сплачується.

Крім того, Міністерству промисловості і торгівлі РФ Медведєв доручив забезпечити ведення реєстру організацій - виготовлювачів колісних транспортних засобів, які взяли зобов'язання забезпечити подальше безпечне поводження з відходами, що утворилися в результаті втрати зазначеними транспортними засобами своїх споживчих властивостей, які подали до 1 жовтня 2012 р. письмові заявки про прийняття на себе зазначених зобов'язань, а також включення організацій - виготовлювачів колісних транспортних засобів до реєстру з дня подачі заявок.

Стягнення утилізаційного збору здійснюватиме Федеральна митна служба. Сплата утилізаційного збору буде здійснюватися платником у російських рублях окремими розрахунковими документами за відповідним кодом бюджетної класифікації на рахунок Федерального казначейства.

Постанова набирає чинності з 1 вересня 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «Росія затвердила утилізаційний збір на автомобілі з України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

55

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути