пʼятниця, 11 липня 2014 17:43

Путін спустошує валютні резерви та підводить Росію до економічної прірви - екс-міністр фінансів РФ

Путін спустошує валютні резерви та підводить Росію до економічної прірви - екс-міністр фінансів РФ
фото: lj.rossia.org

Президент Росії Володимир Путін робить помилку, коли компенсує нестачу інвестицій в економіку резервними коштами з Фонду національного благоустрою.

Як повідомляє Bloomberg, про це розповіли директор департаменту державного боргу і державного фінансування активів Міністерства фінансів Росії Костянтин Вишковський і колишній міністр фінансів Росії Олександр Кудрін, інформує ТСН.ua.

"Фонд національного благоустрою зараз розглядається як інструмент стимулювання економічного росту, інвестицій. Переважає такий підхід, коли з фондом поводяться як з інструментом вирішення поточних проблем, пов'язаних з інвестиційною паузою, сповільненням росту, а не як з інструментом стабілізації і страхування ризиків", - прояснив Вишковський.

Він додав, що з політичних причин Росія наразі не може накопичувати резерви так, як це було раніше. Ідея використання коштів з фонду на благо економіки правильна. Однак вона не вірно втілюється.

Якщо Росія продовжить так використовувати свої валютні запаси, як зараз, то згодом залишиться ні з чим.

Колишній міністр фінансів Олександр Кудрін додає, що за рахунок грошей із Фонду національного благоустрою Кремль намагається компенсувати відсутність реформ і погану структуру федерального бюджету, в якій закладені завищені соціальні зобов'язання і оцінки рівня інвестицій. 

Зараз ви читаєте новину «Путін спустошує валютні резерви та підводить Росію до економічної прірви - екс-міністр фінансів РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути