понеділок, 15 серпня 2011 17:29

Путін пообіцяв Білорусі знижку на газ наступного року

Путін пообіцяв Білорусі знижку на газ наступного року

Білорусь з наступного року отримуватиме російський газ зі знижкою з урахуванням її входження до Митного союзу.

Про це заявив прем'єр-міністр РФ Володимир Путін за підсумками зустрічі зі своїм білоруським колегою Михайлом Мясниковичем.

"У Росії ухвалено рішення з наступного року ввести в газову формулу для Білорусі інтеграційний понижуючий коефіцієнт", - сказав він.

Розмір цієї знижки, за словами російського прем'єра, буде визначено під час переговорів компаній двох країн.

"Рівень коефіцієнта буде визначений за угодою між господарюючими суб'єктами. Ми повинні вийти на умови рівної конкуренції. Це неможливо зробити одним ударом. Кінцеві параметри повинні бути визначені під час комерційних переговорів. Але ми цей підхід узгодили", - сказав Путін.

Він нагадав, що переговорний процес про ціну "буде синхронізовано з придбання другої частки "Газпромом" (РТС: GAZP) в "Бєлтрансгазі".

Зі свого боку Мясникович повідомив, що сторони домовилися, що "в найближчий місяць будуть відрегульовані по 2012 році питання щодо закупівель нафти і газу".

Він подякував російському колезі за "подарунок" у вигляді знижки в ціні на газ і висловив сподівання, що наступного року цей коефіцієнт буде нижче одиниці.

Нагадаємо, сьогодні голова "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що розвиток співробітництва між Росією та Україною в газовій сфері "міг би будуватися за тією ж моделлю, за якою ми працюємо з нашими білоруськими друзями".

Зараз ви читаєте новину «Путін пообіцяв Білорусі знижку на газ наступного року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути