понеділок, 15 серпня 2011 15:27

"Газпром" захотів співпрацювати з Україною так само, як з Білоруссю

"Газпром" захотів співпрацювати з Україною так само, як з Білоруссю

Президент Росії Дмитро Медведєв провів зустріч з головою ВАТ "Газпром" Олексієм Міллером і міністром енергетики та вугільної промисловості України Юрієм Бойком.

На зустрічі обговорювали співпрацю Росії в газовій сфері.

Як повідомив за підсумками бесіди журналістам Міллер, Бойко представив пропозиції щодо розвитку газотранспортної співпраці між Росією та Україною, ці пропозиції охоплюють "не тільки співробітництво в газотранспортній сфері, а й співробітництво по інших напрямках".

"Ми вивчимо ці пропозиції і дамо їм оцінку та направимо відповідь українським друзям", - заявив Міллер.

За його словами, "на думку Газпрому, розвиток співробітництва в газовій сфері міг би будуватися за тією ж моделлю, за якою ми працюємо з нашими білоруськими друзями".

Нагадаємо, офіційна влада в Москві та Києві зберігає мовчання про подробиці переговорів, що відбулися 11 серпня в Сочі між президентами України і Росії Віктором Януковичем і Дмитром Медведєвим.

Перед початком переговорів у Сочі Янукович висловив сподівання, що сторони знайдуть компроміс з питання ціни на російський газ для України.

Крім змін до діючого контракту в частині зміни базової ціни газу, українська сторона очікує включення в контракт знижок залежно від обсягу газу, що купує і сезонних знижок. Крім того, Україна пропонує внести зміни в складові формули ціни газу, що нині час прив'язана до газойлю, який в енергобалансі країни не застосовують.

У свою чергу, російська сторона, зокрема, прив'язує зниження ціни газу для України до умови злиття "Газпрому" і НАК "Нафтогаз України".

Зараз ви читаєте новину «"Газпром" захотів співпрацювати з Україною так само, як з Білоруссю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

23

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути