Ексклюзиви
пʼятниця, 01 вересня 2017 12:29

Провідник потяга заробляє 5000 євро - українка про життя в Швейцарії
6

Українка Еліна Бондаренко з Києва п'ять років тому переїхала до Цюріха. Працює на місцевій залізниці. Її зарплата становить 5000 євро. Це одна з найвищих зарплат провідника у світі.

"Я маю освіту залізничника, яку здобула в Україні. У Швейцарії збиралася працювати прибиральницею. Але коли у консульстві здавала іспит із французької мови, консул поцікавився, чому не хочу спробувати роботу на залізниці. Я мала перездати свій диплом і пройти спеціальні курси, на яких навчали поводитись із пасажирами", - розповіла Еліна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська чемпіонка після спортивної травми стала юристом у Нью-Йорку

Потяги в Швейцарії дуже особливі. Більшість двоповерхові, з оглядовими вікнами, мають вагони-ресторани, вагони для батьків з дітьми та перший клас.

"Провідників тут мало. На потяг у 9 вагонів лише 2 людини. Ми маємо допомагати пасажирам з вантажем, вмикати мультики дітям, а також обслуговувати 1-й клас. У них є своє меню, як у наших літаках", - додає провідник.

Потяги швидкісні. Квитки дорогі. В середньому коштують від 50 до 100 євро. Є міжнародні сполучення. Із Цюріха до Парижа - 500 км. Потяг їде 3 год.

Зараз ви читаєте новину «Провідник потяга заробляє 5000 євро - українка про життя в Швейцарії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути