субота, 08 вересня 2012 21:30

Пропагандою обвалу гривні займаються горе-інвестори, які понакуповували доларів - експерт

Пропагандою обвалу гривні займаються горе-інвестори, які понакуповували доларів - експерт
Олександр Савченко: Є такі горе-інвестори, які продали гривню. svobodanews.ru

Курс гривні обвалиться лише в разі настання в Україні економічної кризи.

Таку думку висловив колишній заступник голови Національного банку України (НБУ), ректор Міжнародного інституту бізнесу, доктор економічних наук Олександр Савченко в ефірі Українського радіо.

"Колапсу (гривні) не може бути, якщо не буде економічного колапсу. Тобто якщо у нас "плюс" 2-3% економічного зростання, а буде "мінус" 5-10%, то і валюта посиплеться. Але якщо економіка буде зростати навіть помірковано, якщо платіжний баланс буде навіть на такому рівні, але не гірше, то українська валюта не може обвалитися. Вона вже обвалилася три роки тому і зараз є найбільш недооціненою валютою в світі", - сказав він.

За його словами, чутки про обвал курсу гривні поширюють навмисне.

"Є такі горе-інвестори, які продали гривню, купили долари, сидять з ними і чекають, що зароблять. Так вони сидять більше року і пропагандують. Минулого року вони казали, що буде і 9, і 9,5, і 10 (гривень за долар). Деякі з них навіть мають ступінь доктора економічних наук", - зазначив Савченко.

Розповідаючи про перспективи курсу гривні, експерт зауважив:

"За не досить активної політики уряду курс не може бути гіршим ніж 8,4 (гривні за долар). Якщо економічна політика уряду буде активною, а політика Національного банку - раціональною та базуватися на сучасних методах монетарної політики, то гривня може навіть вирости. Може бути 7,95-7,99".

Нагадаємо, фінансовий аналітик Дмитро Сологуб вважає, що упродовж наступних кількох років девальвація гривні не перевищить 10-15%.

Зараз ви читаєте новину «Пропагандою обвалу гривні займаються горе-інвестори, які понакуповували доларів - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути