пʼятниця, 16 квітня 2021 15:42

Приватбанк виставлять на продаж

Приватбанк виставлять на продаж
Близько 100 судових процесів триває по Приватбанку. Фото: facebook

Державний Приватбанк планують виставити на продаж. Фінустанову зацікавлені придбати міжнародні інвестори зі США та Європи, впевнені в Нацбанку.

"Скоро на продаж буде виставлено найбільший банківський актив України - Приватбанк. Ми вважаємо, що приватизація Приватбанку, якому належить 20 відсотків українського банківського ринку, зацікавить найпрестижніших міжнародних інвесторів", - заявив в інтерв'ю globalcapital голова НБУ Кирило Шевченко.

Він додав, що Нацбанк продовжує підтримувати стратегію Приватбанку в судах з його ексвласниками Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим. Проходить близько 100 судових процесів. В НБУ планують завершити їх до кінця року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Приватбанк запровадив ліміт на отримання платежів

"Сподіваюсь, що за п'ять років частка держави в банківській системі знизиться з 55 відсотків до 25, що допоможе їй стати незалежнішою", - говорить Шевченко.

29 березня Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишнього голову правління Приватбанку Олександра Дубілета. Його підозрюють у причетності до розтрати 8 млрд грн установи перед націоналізацією.

Зараз ви читаєте новину «Приватбанк виставлять на продаж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути