понеділок, 25 липня 2011 11:30

Присяжнюк розповів, чому гуртовою торгівлею краще займатися вночі

Присяжнюк розповів, чому гуртовою торгівлею краще займатися вночі

В Україні почато відпрацювання нічної гуртової торгівлі.

Про це сьогодні заявив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк під час відвідування ринку "Столичний" у Києві, передає кореспондент Gazeta.ua.

"Зараз ми відпрацьовуємо нічну оптову торгівлю, щоб магазини, ресторани, невеликі торгові точки могли вночі закупитися і вже зранку продавати цю продукцію на своїх торгових місцях", - сказав чиновник.

При цьому, як він наголосив, досі існує проблема, яка полягає в тому, що приватний виробник сільгосппродукції не може надати податкову накладну для ресторану.

"Треба зробити так, щоб статус оптового ринку був здатен надавати ці накладні. Так ми уникнемо зловживань і ухилення від певних оподаткувань", - підкреслив Присяжнюк.

Міністр також повідомив, що гуртові ринки, які відкриються цього і наступного року, матимуть різну специфіку.

"На ринку будуть запроваджені всі послуги - в'їзд, виїзд, робота ветеринарної та фітосанітарної служби. Бо зараз виробник має заплатити кожному. В результаті - робоче місце коштує 200-300 гривень на добу. Яка ж там дешева ціна!", - зазначив він.

За його словами, гуртові ринки матимуть різні статуси.

"Львів, Харків, Київ, Запоріжжя будуть направлені на реалізацію, а ринки Сімферополя, Херсона і Одеси більше будуть спрямовані на акумуляцію, адже там зона, де вирощують продукцію", - сказав Присяжнюк.

Зараз ви читаєте новину «Присяжнюк розповів, чому гуртовою торгівлею краще займатися вночі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути