понеділок, 25 липня 2011 11:12

Присяжнюк хоче зав'язати всі села в "інформаційне коло"

Присяжнюк хоче зав'язати всі села в "інформаційне коло"

У сільському господарстві України заплановано ввести програму інформатизації.

Про це сьогодні заявив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк під час відвідування ринку "Столичний" у Києві, передає кореспондент Gazeta.ua.

"Сьогодні ми будемо проводити нараду з президією Асоціації сільських голів. Будемо презентувати програму, мета якої зав'язати протягом 2 років всі села в інформаційне коло, щоб сільський голова міг донести громаді, скільки і яких продуктів треба в наступному маркетинговому році державі", - сказав чиновник.

Крім того, за його даними, продукцію з городів українських селян, що займають 3,5 млн га сільськогосподарської землі, можна використати для задоволення внутрішніх потреб держави в овочах і фруктах.

"Промислове виробництво зернових чи цукрових культур на ній не можливе, але це родюча земля, про яку селянин постійно дбає. На цих городах можна вирощувати необхідну для внутрішнього споживання кількість овочів та фруктів".

"Також треба думати про вихід на зовнішні ринки. За цей та минулий рік ми суттєво наростили експорт овочів — картопля, цибуля, морква. Тобто весь "борщовий набір" іде на експорт. Я цим задоволений і цю динаміку треба підтримати", - додав Присяжнюк.

Зараз ви читаєте новину «Присяжнюк хоче зав'язати всі села в "інформаційне коло"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути