понеділок, 09 листопада 2020 17:13

Придбати імпортне вживане авто: машини якого віку і марок купують українці

Придбати імпортне вживане авто: машини якого віку і марок купують українці
На автомобілі віком до 5 років припало 30% реєстрацій. Фото: unsplash

У жовтні на українські номери перейшли 38,8 тис. легкових автомобілів з пробігом, ввезених з-за кордону. Це майже у півтора разу більше, ніж рік тому.

Такий показник є рекордним з початку поточного року, передає "Укравтопром".

Нових легкових автомобілів у жовтні придбали 8,4 тис. Реєстрації імпортованого секонд-хенду майже у 5 разів перевищили ринок нових авто.

На автомобілі віком до 5 років припало 30% реєстрацій. Стільки ж охопили машини, виготовлені 6-10 років тому. Іномарки, вік яких перевищив 10 років, склали 40% жовтневих реєстрацій старих авто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Bentley повністю перейде на електромобілі

Українці віддавали перевагу автомобілям з бензиновими двигунами. У жовтні таких було більше половини - 58%. Частка дизельних авто – 29%. Кожен десятий легковий автомобіль з пробігом був зі встановленим газобалонним обладнанням. На гібриди та електромобілі припало 3% реєстрацій імпортного секонд-хенду.

Найпопулярнішим вживаним автомобілем місяця став Renault Megane. У жовтні українці зареєстрували 2423 авто цієї моделі, що були в експлуатації. Другим став Volkswagen Passat - понад 2 тис. машин. На третьому місці Skoda Octavia - 1996 розмитнених і зареєстрованих авто. Продовжують список Volkswagen Golf – 1961 шт., Ford Focus – 1474 шт.

З початку року українську прописку отримали 281,1 тис. імпортних вживаних машин. Це в 4,1 разу більше кількості реєстрацій нових легкових авто за той самий період.

У вересні цього року кількість авто з електричними й гібридними двигунами на європейському ринку значно перевищила кількість дизельних автомобілів.

Зараз ви читаєте новину «Придбати імпортне вживане авто: машини якого віку і марок купують українці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути