пʼятниця, 06 листопада 2020 12:48

Найпопулярніші авто в ЄС: гібриди та електрокари наступають

Найпопулярніші авто в ЄС: гібриди та електрокари наступають
Найпопулярніші авто в ЄС Фото:jato

У вересні цього року кількість авто з електричними й гібридними двигунами на європейському ринку значно перевищила кількість дизельних автомобілів. Такими є висновки дослідження, яке провела компанія JATO Dynamics.

Фаворитом рейтингу серед гібридних авто та електротранспорту є бензиново-дизельний Volkswagen Golf 2020. Після презентації пройшов місяць, а в ЄС уже продали 28,7 тис. одиниць.

Volkswagen Golf має 8 моторів. 5 з них - гібридні. 3 двигуни - це м'які гібриди з 48-вольтової системою. Їх потужність складає 109 к. с., 129 к. с. і 148 к. с., а 2 інших - плагін-гібридні на 201 к. с. і 241 к. с. Крім того, у гамму двигунів VW Golf 8 входять: бензинові двигуни об'ємом 1,0 л, 1.5 л, 2-літровий дизельний двигун

Лідером серед електромобілів є Tesla Model 3. За кількістю продажів відстає від Volkswagen Golf удвічі: їх придбали 15,7 тис. осіб.

Електрокар Teslа набирає швидкість до 100 км/год за 5,6 с і розвиває її до 210 км/год. Акумуляторна батарея на 60 кВт/год дозволяє проїхати 355 км без підзарядки.

Трохи менший показник продажу у лідера серед гібридів – Toyota Corolla.

З такими показниками "електризовані" легковики наступного року конкуруватимуть з дизельними авто.

У гібридній установці Toyota Corolla є мотор об'ємом 1,8 л (98 к. с.) й електродвигуна (72 к. с.). Сумарна потужність двигунів становить 122 к. с.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Renault випускатиме лише електромобілі

Компанія JATO Dynamics виявила тенденцію на європейському ринку. У вересні активно почали продаватись кросовери. Зараз вони займають 41,3% ринку. Український ринок перевищив цей показник, ще кілька років тому. Кількість кросоверів на українських дорогах удвічі перевищує легковий транспорт.

Зараз ви читаєте новину «Найпопулярніші авто в ЄС: гібриди та електрокари наступають». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 16965
Голосування Як карати п’яних водіїв?
  • Збільшити штраф до 40 тис. грн
  • На рік відправляти на виправні роботи
  • Забирати довічно водійське посвідчення
  • Відновити смертну кару
  • Не карати
  • Читати лекцію про шкоду алкоголю
Переглянути