середа, 13 травня 2020 12:45

Премії, допомога бізнесу та безробітним: куди йдуть гроші з Фонду боротьби з коронавірусом

Премії, допомога бізнесу та безробітним: куди йдуть гроші з Фонду боротьби з коронавірусом
Кошти з Фонду боротьби з коронавірусом також направлять на економічну політику уряду та допомогу бізнесу. Фото: unsplash.com

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль пояснив, на що витрачають 65 млрд грн з Фонду боротьби з коронавірусом. Ці кошти місяць тому передбачили у бюджеті надзвичайної ситуації.

"20 мільярдів гривень направили на пенсійну реформу. Понад 6 мільярдів отримали фонди, які допомагають безробітним. Ще 1,6 мільярда гривень - допомога родинам ФОПів із дітьми. Також на 2 мільярди профінансували медичні закупівлі для лікарень", - пояснив Шмигаль під час години запитань до уряду.

Крім того, на додаткові закупівлі лікарням та на виплату заробітних плат медикам виділили 3,1 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Премії медикам за боротьбу з Covid-19: Шмигаль запевняє, що гроші перерахували

Прем'єр додав, що кошти з Фонду боротьби з коронавірусом також направлять на економічну політику уряду та допомогу бізнесу.

"Спочатку допомагаємо мікро-, малому та середньому бізнесу, по якому коронакриза вдарила найсильніше. У цьому напрямку вже працюють програми кредитування. Далі - часткова виплата заробітних плат підприємствам, де у працівників було зменшено робочий час. На це виділили майже 5 мільярдів гривень", - сказав Шмигаль.

Міністерство охорони здоров'я уже спланувало дати наступних послаблень карантину. Наступне пом'якшення обмежень буде 22 травня. Алгоритм щодо послаблення карантину мають намір ухвалити на найближчому засіданні Кабміну.

Зараз ви читаєте новину «Премії, допомога бізнесу та безробітним: куди йдуть гроші з Фонду боротьби з коронавірусом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути