Ексклюзиви
вівторок, 22 листопада 2011 21:22

Підприємці чекали гіршого закону про "спрощенців" - експерт

Підприємці чекали гіршого закону про "спрощенців" - експерт

Зміни до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України (про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва) є більш-менш прийнятними.

Таку думку висловив шеф-редактор журналу "Бухгалтер", заслужений економіст України Олександр Кірш в ефірі Першого ділового каналу.

"В цілому могло бути гірше. Відверто кажучи, багато підприємців чекали гіршого. На щастя, малий бізнес і єдиний податок не вбили. З гарного варто відзначити розширення меж єдиноподатників до 3 мільйонів. Граничний оборот у юридичних осіб збільшено до 5 мільйонів. Ставки ж при цьому практично які були, такі і залишилися", - сказав він.

"Інший великий плюс - що послуги приватних підприємців на єдиному податку підуть їх замовникам на витрати. Тобто скасували той пункт в Податковому кодексі, згідно з яким не можна було відносити послуги приватних підприємців на їхні витрати", - додав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські підприємці витрачають 10% свого доходу на корупцію

"Із поганого. Знайшли нові види діяльності, які заборонили. Зокрема, і для підприємців на єдиному податку, і для юросіб заборонили в добавок до того, що вже було, фінансове посередництво, управління підприємством, діяльність нерезидентів, для підприємців-фізосіб заборонили аудит, заборонили оренду земельних ділянок понад 0,2 гектара, житлових приміщень понад 100 "квадратів", нежитлових приміщень - понад 300 "квадратів", - підкреслив Кірш.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович 18 листопада підписав закон 4014-VІ про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України (про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва).

Зараз ви читаєте новину «Підприємці чекали гіршого закону про "спрощенців" - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути