вівторок, 03 квітня 2018 14:33

Підприємців змусять встановити касові апарати

Підприємців змусять встановити касові апарати
У Міністерстві економрозвитку пропонують спочатку ввести спрощення для підприємців. Далі - обов'язкове встановлення касових апаратів. Фото: АСН

Міністерство економічної політики і торгівлі підтримує поступовий перехід на використання касових апаратів усіма українськими підприємцями.

"Міністерство продовжує роботу над детінізацією економіки. Мова йде про полегшення використання касових апаратів. Спочатку має бути спрощення, а потім повна фіскалізація. Зараз касових апаратів багато, але контролю за ними мало", - повідомив директор департаменту розвитку підприємництва та регуляторної політики Мінекономрозвитку Денис Гутенко, пише "Сегодня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти пояснили, чому не всюди можна розрахуватися карткою

За його словами, у міністерстві чекають прийняття закону про валюту. Він сприятиме тому, що компанії показуватимуть більше виручки.

"У цьому контексті важливо, що вже є проект постанови НБУ про безготівкову економіку. Він дозволить використовувати різні платіжні сервіси, а не лише платіжні термінали. Також за ним передбачаються великі зобов'язання для бізнесу по прийому безготівкових коштів", - наголосив Гутенко.

З 4 січня 2017 року українці можуть розраховуватися готівкою щонайбільше на 50 тис. грн у день. Крім того, щоб торгувати великими побутовими приладами, які підлягають гарантійному обслуговуванню, продавці повинні мати касовий апарат.

Зараз ви читаєте новину «Підприємців змусять встановити касові апарати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути