Ексклюзиви
середа, 13 квітня 2022 12:17

"Будь ласка, зробіть це" - міністр енергетики звернувся до українців

"Будь ласка, зробіть це" - міністр енергетики звернувся до українців
Міністр енергетики Герман Галущенко. Фото: facebook.com/Герман Галущенко

Міністр енергетики Герман Галущенко закликав споживачів платити за електроенергію у регіонах, де не ведуться бойові дії. І тим самим зберегти баланс платежів в країні.

"Споживання впало через війну, через велику кількість пошкоджень, а також дуже багато заводів зупинилися - це теж вплинуло дуже істотно. Важливо, щоб ті регіони, де не йдуть бойові дії, максимально платили, якщо вони мають таку можливість", - сказав Галущенко в ефірі українського телемарафону, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мінекономіки визначило, які галузі є пріоритетними для допомоги

Він нагадав, що з початком війни Кабмін ухвалив рішення про заборону відключення споживачів від електроенергії та газопостачання за несплату. Але деякі споживачі можуть маніпулювати цим. Не платять, знаючи, що відключень не буде.

"Я звертаюся і прошу: якщо у вас є можливість фізично заплатити, то, будь ласка, зробіть це. Ви тим самим підтримаєте людей в регіонах, де дійсно йдуть бойові дії, і у яких дійсно немає можливості платити", - наголосив Галущенко.

Міністр фінансів Сергій Марченко закликав світ підтримати Україну фінансово. За його словами, країна перебуває "у найгіршому фінансовому становищі".

У березні цьогоріч державні витрати перевищили доходи на майже $2,7 млрд. Водночас Україна очікує, що різниця зросте до $5-7 млрд у квітні й травні. Валовий внутрішній продукт цього року становить $164 млрд.

Зараз ви читаєте новину «"Будь ласка, зробіть це" - міністр енергетики звернувся до українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути