четвер, 07 лютого 2019 12:16

Пояснили, чому завищені норми на газ можуть повернути

Пояснили, чому завищені норми на газ можуть повернути
У січні українці отримали платіжки за газ із завищеними нормами споживання. Облгази через суд повернули дію старої урядової постанови. Фото: glavred.info

Людина за нормальної якості газу споживає 1 куб. газу. За поганої - 2-3. Облгази хочуть, щоб українці платили за всі 10. Це дає можливість отримувати зайві гроші від споживачів, розповіла Gazeta.ua енергетичний експерт Марія Яковлєва.

"Попередню постанову, яка зменшувала норми, скасували через порушення процедури. Це говорить про "фаховість" чиновників. Нову постанову Кабміну знову можуть скасувати, бо не були вчасно надані дані дослідження", - говорить експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У кого забиратимуть субсидію

За її словами, в обґрунтуванні до постанови є пояснення, чому саме 3,29 "кубів". Однак дані цього дослідження оприлюднені не були.

"Торік на сайті міністерства енергетики та вугільної промисловості вивісили 3 проекти. До жодного з них не були оприлюднені дані дослідження. Крім того, у тих проектах не йшлося про норму 3,29 "кубів". Були інші цифри. Тому облгази можуть знову скасувати нову постанову і повернутися до завищених норм споживання", - пояснює Марія Яковлєва.

У січні українці отримали платіжки за газ із завищеними нормами споживання. Облгази через суд повернули дію старої урядової постанови. Людям нарахували нормативи майже 10 "кубів", понад 18 і 23 куб. м газу на одну особу, залежно від наявності централізованого гарячого водопостачання або газової колонки. У кінці січня Кабмін знизив норми споживання газу на одну людину до 3,29 "кубів" на місяць.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили, чому завищені норми на газ можуть повернути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути