понеділок, 15 січня 2018 15:25

Повідомили про шахрайську схему викрадення єврономерів

Повідомили про шахрайську схему викрадення єврономерів
Злодії знімають номерний знак, а для власника авто залишають записку з вимогою переказати вказану суму. Фото: kurs.if.ua

Шахраї, які крадуть номерні автомобільні знаки, зосередили увагу на автомобілях з іноземною реєстрацією. Так, якщо номер української реєстрації відновити нескладно, то знаки країн ЄС ніхто в Україні не видасть. Цим і користуються ті, що прагнуть наживи.

"Злодії знімають номерний знак, а для власника авто залишають записку з вимогою переказати вказану суму. В іншому разі номер не повернеться до господаря. Кримінальне провадження у таких справах відкривається за фактом крадіжки. Якщо буде доведено, що метою зловмисників було отримання коштів, то справу перекваліфікують за статею "Шахрайство", - повідомив начальник Центру громадських зв'язків главку МВС Київської області Микола Жукович, пише finance.ua.

Він додав, що у Київській області є випадки, коливвстановлювали особи правопорушників. Тоді справа дійшла до суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт розповів, як вирішити проблему авто на єврономерах

Активіст громадської організації "Завтра", яка об'єднує власників транзитних авто, Павло Білецький зауважив, що на заході України також зафіксували хвиля крадіжок номерних знаків.

"На Закарпатті, у Львівській області крали словацькі та польські автомобільні номери, потім вимагали у власника 2000 гривень за повернення. Якщо у вас вкрали номерний знак, потрібно звернутися до Нацполіції. У них є база правопорушників, потенційно здатних на такі дії", - розповідає він.

Активіст додав, що дехто погоджувався на умови шахраїв і обмінював гроші на номери. Однак були і ті, хто переказував кошти, а номерні знаки йому ніхто не повертав.

В Україні змінились нарахування до "транспортного податку на розкіш". Власники автомобілів віком до 5 років, вартість яких на початку року становить понад 1 396 125 грн, мають сплачувати "транспортний податок" у розмірі 25 000 грн на рік. Торік "розкішними" вважали автомобілі вартістю не менше 1,2 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили про шахрайську схему викрадення єврономерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути