понеділок, 22 березня 2021 16:38

Постачальнику російського пального знайшли заміну

Постачальнику російського пального знайшли заміну
Ціна дизельного пального залишиться приблизно тією ж. Фото: unsplash

У ланцюжку поставок продукції НК "Роснефть" в Україну компанію Proton Energy Group S.A. замінить міжнародний трейдер Coral Energy.

Про це повідомляє enkorr з посиланням на джерело в Coral Energy.

За його словами, йдеться про постачання 100 тис. т на місяць дизельного палива через нафтоналивний термінал в Гомелі та близько 15-20 тис. т по залізниці через східний кордон. Крім того, в повному обсязі зберігаються поставки ЗВГ, близько 40 тис. т на місяць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціни на бензин і дизель знову підскочили

Зазначають, що ціна дизельного пального залишиться приблизно тією ж, тоді як премія на скраплений газ виросте суттєво - на $15, до $31/т.

"Підвищення премій пов'язане не зі зміною постачальника, а з великим попитом і високою ціною зріджених вуглеводневих газів на внутрішньому російському ринку", - повідомив співрозмовник enkorr.

Він додав, що ціна відповідатиме нинішнім ринковим реаліям.

Із квітня компанія Proton Energy Group S.A. перестане продавати продукцію на українському ринку. Вона постачала пальне пов'язаній з Віктором Медведчуком мережі АЗС Glusco, через що зіштовхнулась з тиском українських силовиків.

Крім цієї мережі автозаправок, клієнтами Proton Energy Group S.A. є: Wexler Group, ОККО, WOG, KLO. Компанія "Анвітрейд", що входить в Wexler Group, торік стала найбільшим імпортером дизельного палива, наростивши поставки порівняно з 2019 роком на 9%, до 662,3 тис. т.

Зараз ви читаєте новину «Постачальнику російського пального знайшли заміну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути