неділя, 18 березня 2018 21:10

Порівняли зарплати у регіонах

У першій десятці областей, які відзначилися найбільшим приростом зарплати, шість областей — західні. Так, у четвертому кварталі 2017 року середня зарплата в Чернівецькій області зросла на 26%. У Закарпатській — на 19%, у Волинській — на 23%.

Автор: thepoint.rabota.ua
  Приріст середніх зарплат в IV кварталі відносно I кварталу 2017 року.
Приріст середніх зарплат в IV кварталі відносно I кварталу 2017 року.

У Чернігівській області середня зарплата зросла всього на 12%, у Миколаївській — 11%, Херсонській — 8%. Така різниця у зарплатах пов'язано з тим, що серед жителів західних областей більше заробітчан. Тому роботодавці стримуючи трудову міграцію за кордон, підвищують виплати, пише The Point.

Експерти стверджують, що 2018 року середня зарплата українців зросте ще на 13%. Однак, якщо подорожчають товари першої необхідності, цього буде недостатньо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому пропонують найбільшу зарплату

Поки українські роботодавці не зможуть гарантувати привабливу зарплату і комфортне життя, співробітники обиратимуть альтернативні варіанти роботи за кордоном. Так, соцпакети після кризи не стали такими, як були раніше.

Автор: thepoint.rabota.ua
  Українці стверджують, що роботодавці часто влаштовують корпоративні вечірки чи пропонують безкоштовні напої в офісах.
Українці стверджують, що роботодавці часто влаштовують корпоративні вечірки чи пропонують безкоштовні напої в офісах.

За результатами опитуваннями, медична страховка - один з найбільш актуальних питань для співробітників - доступний всього 18% респондентів. Корпоративний мобільний телефон мають лише 17% опитаних. Курси англійської є у 16%, а оплачувані обіди - у 12% респондентів. Водночас більше 51% наголосили, що роботодавці пропонують безкоштовний чай чи каву. Навіть влаштовують корпоративні вечірки.

З 1 січня 2018 року мінімальна зарплата українців з 3200 грн зросла до 3723 грн. У другій половині поточного року мінімалка може збільшитися до 4100 грн у місяць. У Кабміні повідомили, що виплати зростуть за умови економічного зростання України.

Зараз ви читаєте новину «Порівняли зарплати у регіонах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути