неділя, 02 квітня 2017 00:27

Порахували у скільки обійдеться домашня паска

Порахували у скільки обійдеться домашня паска
Цього року кілограм домашньої паски обійдеться в 41 грн. Фото:kolizhanka.com.ua

В Асоціації постачальників торговельних мереж порахували у скільки обійдеться приготування домашньої Пасхи вагою 2, 5 кг.

"Ми взяли класичний рецепт з борошна, молока, яєць, цукру, масла, родзинок, солі, дріжджів та кольорової присипки. В одній із найбільш дешевих продуктових мереж продукти на Пасху в Києві обійдуться у 92 грн., а в мережі з середніми цінами - у 114 грн. Тобто в середньому один кілограм паски обійдеться у 41 грн. Купити вже готову буде коштувати значно дорожче, тому що саме продукція хлібопеків дорожчала в останній час найбільше", - повідомив директор асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які продукти підробляють найчастіше

Домашні паски вагою від кілограма продаватимуть за 150 — 200 гривень.

"Експерти ще не враховують вартість газу та вартості домашніх продуктів. Наприклад, домашні яйця вдвічі дорожчі магазинних. Якщо перед випічкою у паску додавати коняк це також збільшить вартість продукту, але при цьому випічка не черствіє. Також якщо додати курагу та горіхи, то вартість кілограма зросте до 100 гривень. Решта заробіток майстринь та витрати на форму", - додає Ольга Гнатенко з Вінниці, яка випікає паски.

У Києві Великодню випічку продаватимуть по 250 — 380 гривень за штуку. Паски печуть за новими технологіями. В них додають мигдаль та шоколад.

Торік домашні паски продавали по 100 гривень

Зараз ви читаєте новину «Порахували у скільки обійдеться домашня паска». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути