понеділок, 05 листопада 2018 11:04

Порахували, скільки українці витрачають на продукти

Порахували, скільки українці витрачають на продукти
В раціон українців входить риба та м'ясо, молочні продукти, хліб та овочі. Забагато споживають цукру. Фото: niusnews.com

Українці у середньому витрачають 3086 грн у місяць на продукти. Найбільше - на м'ясо та рибу, молокопродукти, овочі та хліб.

На м'ясо та рибу витрачають майже 500 грн, молокопродукти — 300 грн, свідчать дані Держстату. У середньому на 174 грн у місяць українці купують овочів, на 153 грн — хліба, на 152 грн — кондитерських виробів. На фрукти, яйця та цукор витрачають менше 100 грн, пише Сегодня.

"У середньому на кожного припадає 123 грам фруктів у день. Правильно буде з'їдати до 300 грам. Овочів і картоплі загалом виходить 493 грам у день. Щоправда, корисніше половину картоплі замінити бобовими - квасолею, горохом. Однак картопля також потрібна. Вона джерело калію", - наголошує президент асоціації дієтологів Олег Швець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де в Україні продають найдорожчий і найдешевший хліб

За його словами, українці їдять багато хліба та кондитерських виробів. Їх кількість потрібно зменшити вдвічі. Завдяки цьому українці споживатимуть менше цукру.

"Норма цукру становить 25 грам у день. Українець споживає 93 грами", - каже експерт.

З початку осені в Україні подешевшали яблука. Основна причина - гарний врожай. Так, українські можна купити у роздріб за 6-7 грн за кг, ящиками — за 5 грн за кг. Крім того, доступні груші. Кілограм у середньому коштує 20-22 грн. Рік тому ціни були на 10-12 грн вище, а асортимент набагато менше. Водночас овочі цієї осені коштують дорожче, ніж рік тому. Картопля у ціні додала 10%. Весь овочевий кошик за рік подорожчав на 34%.

Зараз ви читаєте новину «Порахували, скільки українці витрачають на продукти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути