вівторок, 07 серпня 2012 01:55

Польський депутат хоче відсудити в Іспанії борг 400-річної давності

Польський депутат хоче відсудити в Іспанії борг 400-річної давності
Бона Сфорца

Член польського парламенту Марек Познанський представив в уряд законопроект, згідно з яким Варшава повинна зажадати від Мадрида повернення кредиту в 430 тисяч золотих дукатів, виданий польською королевою Бона Сфорца іспанському королю Філіпу II в середині 16-го століття на ведення війни за Неаполітанське королівство.

"Я розумію, що моя вимога може здатися дивною, проте моїми діями керує бажання продемонструвати сучасним політикам всі наслідки кредитування зарубіжних держав", - зазначив Познанський.

Згідно з його підрахунками, 430 000 тодішніх дукатів, кожен з яких важив 3,5 грамів золота, відповідають зараз 57,4 млн євро. При цьому Познанський заявив, що він не приймає поки до уваги відсотки, які набігли за цією сумою протягом останніх чотирьох століть, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Радіостанція зазначає, що "МЗС Польщі приступив до розгляду даного позову і найближчим часом дасть свій висновок по ньому".

Зараз ви читаєте новину «Польський депутат хоче відсудити в Іспанії борг 400-річної давності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути