субота, 11 червня 2022 12:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Політична демонстрація: економіст пояснив важливість санкцій України щодо Путіна і його кола

Політична демонстрація: економіст пояснив важливість санкцій України щодо Путіна і його кола
Західні санкції працюють, але більшість з них спрямовані на майбутнє, наголошує Борис Кушнірук. Фото: Facebook

Санкції, які президент Володимир Зеленський підписав щодо Володимира Путіна та його оточення, важливі як політичний крок. Це важливо для країн Заходу – що Україна з ними діє в одному напрямку. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів економіст Борис Кушнірук.

"Це політична демонстрація. За цими санкціями немає практичного змісту. Ми закликаємо Захід вводити проти цих осіб санкції, але самі не вводимо. І це виглядає неправильно. Тому зараз їх ввели, хоч на ситуацію це не впливає. Але якщо у цих осіб є якісь активи в Україні, тоді їх зможуть заарештувати", – говорить Кушнірук.

Західні санкції працюють, але більшість з них спрямовані на майбутнє, наголошує економіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Маємо говорити про прихований шпіонаж" – як Росія перетворює дітей на коригувальників через ігри

"Путін і його оточення в Україну збиралося тільки на танках. Натомість в Європу хочуть їздити після війни, але не зможуть. І російські активи на Заході арештовують. Бізнес-партнери перестають хотіти мати справу з росіянами. У Росії прагнули, щоб все продовжувало відбуватися, ніби нічого не трапилося. А це вже неможливо", – каже Кушнірук.

Цю війну санкції не зупинять – це можна зробити тільки на полі бою. Обмеження спрямовані на те, щоб попередити наступну, додає економіст.

"Санкції вже створюють багато проблем для росіян. У деяких випадках бізнес сам припиняє працювати з Росією, усвідомлюючи її токсичність. Всі сфери діяльності підсанкційними не стануть – контакти із Москвою якісь залишаться. Але Росію так ослаблять, щоб вона не могла вести загарбницькі війни. Санкції можуть дати такий ефект за кілька років. Певні види діяльності вже зараз заблоковані, але загалом це гра в довгу", – каже Кушнірук.

9 червня президент Зеленський запровадив санкції проти глави країни-агресорки РФ Володимира Путіна. Також під санкції потрапив російський міністр закордонних справ Лавров і низка високопосадовців.

Європейський Союз 3 червня остаточно затвердив шостий санкційний пакет проти Росії, яка вторглася на територію України. Запровадили санкції і проти Білорусі через підтримку самопроголошеним президентом Олександром Лукашенком війни проти України.

Зараз ви читаєте новину «Політична демонстрація: економіст пояснив важливість санкцій України щодо Путіна і його кола». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути