пʼятниця, 27 грудня 2013 17:13

"Покращення" під ялинку: Алкоголь подорожчає, а зниження ПДВ відклали

"Покращення" під ялинку: Алкоголь подорожчає, а зниження ПДВ відклали
Віктор Янукович схвалив нові акцизи на алкоголь. Фото: dumskaya.net

Президент Віктор Янукович підписав закон про зниження ставки податку на прибуток на 2014 рік з 19% до 18% замість раніше передбачених Податковим кодексом 16%.

Крім того, документ передбачає перенесення на 2015 рік зниження ставки податку на додану вартість (ПДВ) з нинішніх 20% до 17%.

Відповідний закон "Про внесення змін до Податкового кодексу щодо ставок окремих податків і податкових пільг" Верховна Рада прийняла 19 грудня.

Він передбачає подальше зниження ставки податку на прибуток на 1 п.п. в 2015 і 2016 роках, таким чином, ставка 16% почне діяти з 2016 року.

Відповідно до прийнятого закону, ставки акцизного податку на спирт та інші алкогольні напої будуть підвищені в 2014 році на 14% (акцизи пиво, натуральне вино, сидр і перрі залишилися колишніми) з 1 числа третього місяця, наступного за місяцем опублікування закону.

Документ продовжує на два роки звільнення від ПДВ операцій з металобрухтом, необробленими шкурами, макулатурою і деревиною (для недопущення відшкодування ПДВ при експорті), скасовує пільги з ввезення на митну територію природного газу і вдвічі збільшує ставку збору за спеціальне використання лісових ресурсів.

Крім того, прийнятий закон забороняє відносити збиток від операцій з цінними паперами, сформований на 1 січня 2014 року, на зменшення фінрезультату від операцій з цінними паперами в 2014 році. За оцінками уряду, це повинно принести додатково 3 млрд грн.

Документ також припиняє пільгове оподаткування спирту технічного, який використовується в хімічній промисловості як сировина для виробництва продуктів органічного синтезу, що містить в своєму складі до 0,1% залишкового етанолу, встановивши, таким чином, єдину ставку для важких дистилятів.

Зараз ви читаєте новину «"Покращення" під ялинку: Алкоголь подорожчає, а зниження ПДВ відклали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути