середа, 29 червня 2011 14:48

Погода позбавить Україну 20% врожаю пшениці

Погода позбавить Україну 20% врожаю пшениці

За експертними оцінками на сьогоднішній день прогнозується погіршення врожаю озимої і ярої пшениці на 10-20% у Кіровоградській, Черкаській, Одеській, Вінницькій, Київській, Миколаївській та Дніпропетровській областях.

Про це повідомила керівник сільськогосподарського відділу Гідрометцентру Тетяна Адаменко.

"У зв'язку з погодними умовами на сьогоднішній день експерти прогнозують зниження врожайності ранніх хлібів - це озима та яра пшениця на 10-20% у Кіровоградській, Одеській, Черкаській, Вінницькій, Київській, Миколаївській і в деяких частинах Дніпропетровській областях", - сказала вона.

За її словами, в деяких областях за 5 днів випала двомісячна норма опадів.Через рясні дощі на полях вже спостерігаються пошкодження зернових культур.

Разом з тим вона зазначила, що "культурам, які дозрівають пізніше - кукурудзі та соняшнику - дощі підуть тільки на користь".

Нагадаємо, за раніше озвученими прогнозами Гідрометцентру, урожай зерна в 2011 році в Україну може становити від 42,5 до 44,5 млн т.

Зараз ви читаєте новину «Погода позбавить Україну 20% врожаю пшениці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути