Ексклюзиви
вівторок, 29 січня 2013 09:19

Податкова хоче штрафувати за старі касові апарати

Податкова хоче штрафувати за старі касові апарати
Фото: liga.net

Державна податкова служба (ДПС) розглядає можливість введення санкцій для виробників реєстраторів розрахункових операцій, які не оновлять техніку до 1 липня.

Про це пише "Комерсант-Україна" у публікації "Торгівлю ставлять на облік".

Вчора ДПС спробувала з'ясувати у виробників касових апаратів про їх готовність надати торговельним точкам оновлені реєстратори розрахункових операцій (РРО). З 1 січня підприємства зобов'язані надавати звітність по РРО в електронному вигляді. Контрольна стрічка касового апарату повинна передаватися в ДПС в режимі онлайн. До 1 липня суб'єкти господарювання повинні встигнути встановити нові касові апарати або модернізувати старі з урахуванням вимог ДПС. Після цього служба почне застосовувати до торгових точок штрафи за відсутність нових РРО в розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (170 грн).

За словами директора департаменту податкового контролю ДПС Сергія Крухмалева, близько 70% сервісних центрів, які повинні забезпечити підключення РРО до системи і їх первинну реєстрацію, впевнені, що електронна система не буде введена в дію. Тому він закликав виробників касових апаратів "провести профілактичні бесіди зі своїми центрами і пояснити, що відсутність РРО в реєстрі - це їх недоробки". Зараз, за ??його даними, три великих виробника - ІКС-Техно, ATLAS і Юнісистем - подали свої апарати на реєстрацію. Тому ДПС запропонує включити до Податкового кодексу відповідальність виробників за несвоєчасну модернізацію або заміну РРО. Розміри штрафів він не уточнив.

У свою чергу виробники поскаржилися податківцям на занадто затягнуту процедуру узгодження та сертифікації документів в Нацбанку. Їм заважає також заборона ряду регіональних податкових служб впроваджувати старі модернізовані апарати, зокрема, в Севастополі та Умані, зазначає голова правління "Резонанс" Георгій Волинський.

"Пишіть нам про такі випадки, ми будемо реагувати миттєво", - відповів Крухмалев.

За оцінками Сидоренка, модем до РРО обійдеться кінцевому споживачеві в 700 грн. Втім, генеральний директор Української торговельної асоціації Ігор Кишко впевнений, що бізнесу переобладнання касових апаратів обійдеться в 1,5-3 рази дорожче.

Зараз ви читаєте новину «Податкова хоче штрафувати за старі касові апарати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути