Ексклюзиви
пʼятниця, 06 квітня 2018 17:56

Чому затягнувся процес перерахунку пенсій військовим

Чому затягнувся процес перерахунку пенсій військовим
Нові пенсії військовим пенсіонерам нарахують протягом квітня. Фото: ТСН

В Україні перерахунок пенсій військовим так довго триває через "радянський закон". Відповідно до якого процедура проводиться в ручному режимі.

"Перерахунок військових пенсій відбувається в ручному режимі. Якщо взяти "цивільних" пенсіонерів, то ми за тиждень зробили перерахунок. А це 11 мільйонів осіб. Радянський закон, у рамках якого ведемо перерахунок військових пенсій, затягнув процес на півтора місяці", - заявив міністр соцполітики Андрій Рева, передає "Гордон".

За його словами, необхідно скласти спеціальні повідомлення в Міноборону, МВС чи інше силове відомство, де служила людина.

"Далі на підставі постанови ці відомства реєструють накази про підвищення окладів співробітникам. Після отримання списків з Пенсійного фонду, по кожній посаді видають довідку про новий розмір грошового забезпечення. І вже тоді це потрапляє до Пенсійного фонду, де кожна справа перераховується вручну. Це радянська процедура, яка дожила до наших днів", - наголосив Рева.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що зміниться в накопичувальній пенсійній системі

Нові пенсії військовим пенсіонерам нарахують протягом квітня.

"Виплата пенсій йде з 3-го числа. Військовим пенсіонерам, яким не зробили перерахунок, нарахують нові пенсії протягом цього місяця. Попередній перерахунок був 2008-го - 10 років тому", - підсумував він.

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляв, що військові почнуть отримувати підвищені пенсії вже з 1 травня. У квітні вони можуть розраховувати на отримання доплат за січень, лютий і березень. Пенсії у середньому зростуть на 1,5 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Чому затягнувся процес перерахунку пенсій військовим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути