середа, 13 травня 2020 14:10

Платити податки та перевіряти бізнес будуть по-новому – Рада ухвалила закон

Платити податки та перевіряти бізнес будуть по-новому – Рада ухвалила закон
ФОПів звільнили від сплати єдиного соціального внеску з 1 по 31 травня 2020-го. Фото: pixabay.com

Верховна Рада в другому читанні та в цілому ухвалила закон про додаткову підтримку платників податків під час поширення пандемії Covid-19.

Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо додаткової підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню короновірусної хвороби" підтримали 333 нардепи, пише "Укрінформ".

Таким чином, подовжили строки незастосування штрафних санкцій за порушення податкового законодавства з 1 березня по останній календарний день місяця, коли знімуть карантин. У ці ж терміни не будуть нараховувати пеню.

ФОПів звільнили від сплати єдиного соціального внеску з 1 по 31 травня 2020-го. Заборону на перевірки бізнесу подовжили до останнього дня календарного місяця, в якому завершується карантин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Премії, допомога бізнесу та безробітним: куди йдуть гроші з Фонду боротьби з коронавірусом

До 2024 року подовжили строк дії Закону "Про спрощення процедур реорганізації та капіталізації банків", який завершується 1 серпня 2020 року. Зменшили вимоги до мінімального розміру статутного капіталу банків з 500 млн грн до 200 млн грн.

"До кінця 2020-го це актуально для 35 малих банків із 76 банків загалом. Це переважно стосується банків з українським капіталом, які не зможуть в умовах фінансової кризи та обмежень карантину, пов'язаного з коронавірусом, акумулювати відповідні кошти і здійснити докапіталізацію", - йдеться у пояснювальній записці.

30 квітня в першому читанні Верховна Рада на позачерговому засіданні ухвалила відповідний законопроєкт. Тоді його підтримали зі скороченим строком підготовки.

Зараз ви читаєте новину «Платити податки та перевіряти бізнес будуть по-новому – Рада ухвалила закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути