четвер, 16 липня 2020 16:45

Пів мільйона безробітних: які в них професії, освіта й вік

Пів мільйона безробітних: які в них професії, освіта й вік
Половина безробітних має вищу освіту. Фото: pixabay.com

1 липня на обліку в Державній службі зайнятості перебувало майже 518 тис. безробітних. Серед них 58% - жінки, 42% - чоловіки.

Половина безробітних має вищу освіту. 33% - закінчили професійно-технічний навчальний заклад, а 17% - загальноосвітню школу. Молодь до 35 років становить третину безробітних. Інша третина - люди, яким від 35 до 44 років. Серед тих, кому понад 45 років, - 40% безробітних, повідомляють у Державному центрі зайнятості.

З усіх безробітних 4% мали інвалідність, 2% - колишні учасники АТО, 1% - внутрішньо переміщені особи, 8% - люди, яким до пенсії за віком залишилося 10 і менше років, 1% - випускники навчальних закладів. Ці люди потребують додаткового сприяння в працевлаштуванні.

До звільнення 17% безробітних працювали у сфері торгівлі, 14% - у переробній промисловості, 13% - у держуправлінні, обороні та соцстрахуванні, 9% - у сільському, лісовому та рибному господарстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шукаю роботу: як відповідати на найпоширеніші запитання на співбесіді

З початку карантину роботу знайшли 174 тис. українців, з них - 116 тис. безробітних. Найбільше людей пішли працювати у сільське господарство - 54% від усіх працевлаштованих, у переробну промисловість - 13% та 11% - у торгівлю.

Після послаблення карантинних обмежень поновлюється робота підприємств та організацій. Завдяки цьому в червні вдалося працевлаштувати 54 тисячі українців, що на третину більше, ніж у травні.

В Україні середня зарплата становить понад 10 тис. грн. У Києві роботодавці в середньому готові платити 15 тис. грн, свідчать дані Держстату.

Зараз ви читаєте новину «Пів мільйона безробітних: які в них професії, освіта й вік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути