понеділок, 08 лютого 2021 12:26

Після зняття готівки зникають гроші з картки: що таке скімінг

Після зняття готівки зникають гроші з картки: що таке скімінг
Скіммінг виглядає як звичайна магнітна стрічка, яку вставляють в роз'єм для зчитування карти. Фото: pexels.com

В Україні поширюється небезпечний вид шахрайства - скімінг. Зловмисники встановлюють спеціальні пристрої на банкоматах, які дозволяють красти дані карток і робити дублікати.

Також на банкоматі можуть встановити камеру або накладку на клавіатуру, яка дозволяє дізнатися пароль від карти. Такі пристрої зазвичай встановлюють на банкоматах без постійного нагляду: на вулицях, у торгових точках. Найбезпечнішими вважаються банкомати у відділеннях банків. Там вони перебувають під постійним наглядом, попереджає Obozrevatel.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як обманюють при покупках взуття в інтернеті

Скімінг виглядає як звичайна магнітна стрічка, яку вставляють в роз'єм для зчитування карти. Перед тим, як користуватися банкоматом, варто перевірити наявність накладок на клавіатурі, знімних інструментів на роз'ємі для карти та камер, які спрямовані на клавіатуру. Коли вводите пароль, краще прикривати клавіатуру рукою.

Після того, як отримали гроші, їх потрібно одразу переказати. Крім скімінгу, шахраї використовують у банкоматах і спеціальних клейкі стрічки, які утримують частину готівки.

У месенджері Telegram з'явився бот, який продає персональні дані українців. Це нова ітерація старого бота, якого торік заблокувала кіберполіція.

Зараз ви читаєте новину «Після зняття готівки зникають гроші з картки: що таке скімінг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути