Ексклюзиви
пʼятниця, 18 листопада 2011 09:51

Після кризи Європа зовсім по-іншому дивитиметься на Україну - експерт

Після кризи Європа зовсім по-іншому дивитиметься на Україну - експерт

Європейський Союз вийде з кризи посилившись.

Таку думку висловив заступник генерального директора Українського центру економічних і політичних досліджень ім. А. Разумкова Валерій Чалий.

"Я переконаний, що ті жорсткі фінансові заходи, які зараз приймають у Європейському союзі у зв'язку з кризою, вони навпаки посилять Євросоюз. Але подивіться, як вони діють? Вони дуже активно реагують на виклики. Там люди йдуть на вулицю, там чиновники йдуть. Сьогодні Маріо Монті (новий прем'єр-міністр Італії. - ред.) оголосив новий склад уряду - уряду, в якому немає жодного політика, всі технократи - а може бути, це спрацює? І в цьому вся Європа: вона шукає вихід", - сказав він у четвер, 17 листопада, на конференції "Україна-ЄС: посткризові тренди євроінтеграції" під час європейських політичних дебатів, що проходять у Харкові.

На його думку, Європа ставиться до кризи як до нових можливостей.

"Китайський ієрогліф "криза" можна прочитати як "проблема", а можна прочитати як "можливість". Мені здається, що в Європі зараз в цьому бачать можливості. Це не знімає проблем і викликів. Але мені імпонує, що зараз все голосніше звучить голос тих, хто каже, що вирішення питання саме в розвитку Євросоюзу, включаючи його розширення. Мені здається, це правильний хід думок, тому що Євросоюз, повинен розширюватися, якщо він хоче грати конкурентну роль в майбутньому світі, якщо він хоче бути конкурентним з Китаєм, зі США, з країнами БРІК. Він повинен включати в себе нові ринки, новий потенціал", - упевнений Чалий.

ФОТОРЕПОРТАЖ: В Італії тисячі студентів б'ються з поліцією через новий уряд

Чалий переконаний, що через якийсь час ЄС буде дивитися на Україну зовсім по-іншому.

"Можливо, через 5-10 років, на Україну подивляться зовсім по-іншому в Євросоюзі. В Євросоюзі зміцнілому, в Євросоюзі, який зможе підняти голову і озирнутися навколо. Сподіваюся, до цього часу Україні буде готова прийняти ці нові виклики взаємної інтеграції", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Після кризи Європа зовсім по-іншому дивитиметься на Україну - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути