четвер, 17 листопада 2011 18:36

В Італії тисячі студентів б'ються з поліцією через новий уряд
9

Фото: Фото: Reuters

Сьогодні, 17 листопада, тисячі студентів влаштували масові демонстрації в більш ніж 60 містах Італії, виступаючи проти економічної політики та антикризових заходів уряду.

Мітинги пройшли в Римі, Мілані, Турині, Палермо, Неаполі та інших містах.

Вже через годину після початку маніфестацій у декількох місцях були зафіксовані зіткнення молоді з поліцією. Є кілька постраждалих.

У Мілані на вулиці вийшли понад 2,5 тисяч осіб. Вони зібралися біля будівлі провідного економічного вузу країни - Університету Бокконі, президентом якого в останні роки був новий прем'єр-міністр Італії Маріо Монті.

Студенти несли плакати "Захопимо вулиці" та "Ми не будемо платити за кризу".

Нагадаємо, 12 листопада прем'єр Італії Сильвіо Берлусконі залишив свій пост. Його відставці передувало прийняття парламентом закону, спрямованого на стабілізацію економічної ситуації в країні, який включає в себе, зокрема, погоджені з керівництвом ЄС антикризові заходи.

Наступником Берлусконі став Маріо Монті. Він пообіцяв, що Італія "спільними зусиллями" впорається з кризою. Люди чекають, що уряд вдасться до таких жорстких заходів економії, які раніше була змушена зробити влада Греції, що привело до численних страйків і акцій протесту в країні.

Зараз ви читаєте новину «В Італії тисячі студентів б'ються з поліцією через новий уряд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути