Ексклюзиви
середа, 26 жовтня 2011 12:33

Пінчук радіє з угоди про вільну торгівлю з СНД: Труб можна продавати більше

Пінчук радіє з угоди про вільну торгівлю з СНД: Труб можна продавати більше

Власник трубно-колісної компанії "Інтерпайп" Віктор Пінчук сподівається, що підписана Угода про зону вільної торгівлі з країнами СНД дозволить збільшити поставки труб і залізничних коліс на ринки Митного союзу Росії, Казахстану та Білорусі.

"Прем'єр-міністр сказав, що підписана Угода про вільну торгівлю радикально полегшить доступ трубно-колісної продукції на ринки країн Митного союзу. Микола Янович уточнив, що в рамках домовленостей не буде вилучень щодо трубної продукції", - сказав Пінчук за підсумками поїздки прем'єра відбулася на споруджуваний електросталеплавильний комплекс "Дніпросталь" у вівторок.

У той же час він зазначив, що повинна відбутися ратифікація даної угоди в національних парламентах.

Пінчук також повідомив, що запуск "Днепросталі" заплановано на березень 2012 року, з грудня почнуться гарячі випробування.Інвестиції в будівництво заводу склали більше $ 700 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія затягує Україну в радянську модель торгівлі

За його словами, на заводі буде працювати близько 550 осіб, заробітна плата яких буде на 10% вище середньої зарплатф по галузі.

Пінчук додав, що вся інфраструктура підприємства передбачена під великі виробничі потужності. Проаналізувавши ситуацію на світових ринках, керівництво компанії буде приймати рішення про будівництво другої черги заводу, на створення якої потрібно близько року.

Нагадаємо, Микола Азаров 18 жовтня в Санкт-Петербурзі підписав Угоду про зону вільної торгівлі з країнами СНД. Очікують, що всі країни ратифікують цю угоду до кінця поточного року, і з 1 січня 2012 року вона почне діяти.

Зараз ви читаєте новину «Пінчук радіє з угоди про вільну торгівлю з СНД: Труб можна продавати більше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути