субота, 30 листопада 2013 15:25

"Першими "загинуть" олігархи" — експерт про євроінтеграцію

"Першими "загинуть" олігархи" — експерт про євроінтеграцію

Євроінтеграція буде "жорстким чистилищем", в якому не всі збережуть статуси й капітали. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua сказав політолог Дмитро Видрін.

"Першими "загинуть" олігархи — їх не буде. Декому вже зараз треба потроху позбуватися футбольних клубів, телеканалів. Їхнього доходу не вистачатиме на це. У Європі 6–7 відсотків вважають хорошим прибутком. У нас 60–70 — це поганий. Дружу з угорськими бізнесменами, які у 1990-х були олігархами. Мали приватні літаки, квартали в центрі Будапешта, великі яхти. Зараз у них гарні квартири. Яхти менші втричі", - зауважив він.

За словами політолога, у багатьох в Україні буде колосальний шок через скорочення виробництва. "Хтось не витримає конкуренції й згорне бізнес. Ми довго хотіли бути великою космічною, літакобудівною, автомобілебудівною країною. Так ні в кого не виходить. Навіть у Японії. Вона свого часу намагалася все це охопити. Потім припинила виробляти танкери, серйозно займатися космосом. Обрала автомобілі. Навіть такої багатої країни вистачає тільки на щось одне найкраще в світі. Тому, скоріше за все, не випускатимемо літаки, "загине" автомобілебудівна галузь", - наголосив Видрін.

Говорячи про те, що Україна може отримати від Євросоюзу, експерт зазначив: "Європеєць вдягає речі, які йому приємні та комфортні. Наш — ті, що підкреслюють соціальний статус. Це розплата за роки, коли у нас не було можливості носити дороге вбрання. На початку 1990-х я розмовляв із одним підприємцем. Спитав: коли наші інвестуватимуть у розвиток власного бізнесу, а не в "понти"? Він відповів, що після трьох шкіряних пальт: перше — коханці, друге — дружині, третє — собі, а вже четверте піде у виробництво. Входження в Європу нас від цього звільнить. Там не вдягнеш накидку з тварини, занесеної до Червоної книги. Тебе висміють, заллють фарбою".

Повну версію інтерв'ю читайте ТУТ.

Зараз ви читаєте новину «"Першими "загинуть" олігархи" — експерт про євроінтеграцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути