Ексклюзиви
четвер, 29 вересня 2022 09:59

Перекази грошей в Україну стануть дешевшими – у Брюсселі підписали заяву

Перекази грошей в Україну стануть дешевшими – у Брюсселі підписали заяву
Керівники платіжних організацій міжнародних платіжних систем підписали спільну заяву, що здешевить міжнародні перекази для українців. Фото: psm7.com

У Брюсселі керівники платіжних організацій міжнародних платіжних систем підписали спільну заяву, що здешевить міжнародні перекази для українців.

Головна мета документа – розширити можливості для доступних і прозорих переказів коштів на підтримку українців та України, повідомляє пресслужба Національного банку України.

Сторони домовилися сприяти зниженню комісій з переказу коштів до цільового показника у 3%. Ідеться також про зниження загальних розмірів комісій за переказ коштів принаймні на час агресії Росії проти України. Домовились і про розкриття загальних розмірів комісій за переказ коштів, зокрема комісій, що застосовуються до обмінних курсів євро або гривні, встановлених ЄЦБ та НБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як зняти готівку, якщо не працюють банкомати – в уряді дали пораду

Підписали заяву керівники платіжних організацій міжнародних платіжних систем Visa, Mastercard, Wise, Ria Money Transfer, Extrabanca, Small World, TransferGo, Приватбанк, Ощадбанк, Укргазбанк, "Райффайзен Банк", ПУМБ, "А-Банк", НоваПей, Укрпошта, УФГ.

"Вони зобов'язалися сприяти наданню конкурентоспроможних послуг з переказу коштів українській діаспорі й вимушеним переселенцям з України. А також кожному, хто бажає підтримати українців та переказати кошти в Україну", – ідеться в повідомленні.

Спільна заява надавачів послуг з переказу коштів в Україну діятиме дев'ять місяців з дня її підписання. Після цього її переглянуть відповідно до поточної ситуації та досягнення її гуманітарної мети.

Заява відкрита для приєднання будь-якими іншими міжнародними платіжними системами.

За перше півріччя українські заробітчани перерахували додому $6,46 млрд. Це на 6,2% менше, ніж роком раніше.

Інфляція в Україні під час війни могла бути ще більшою. Зараз вона становить 22,2%. І цей показник не є критичним для країни, яка воює. Навіть у порівнянні з цінами в Америці та Європі. Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко.

Зараз ви читаєте новину «Перекази грошей в Україну стануть дешевшими – у Брюсселі підписали заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути