вівторок, 30 серпня 2011 10:39

Перед початком опалювального сезону чотирьох "тепловиків" відключили від газопостачання

Перед початком опалювального сезону чотирьох "тепловиків" відключили від газопостачання

"Газ України", дочірня компанія НАК "Нафтогаз України", через значну заборгованість за спожитий з початку опалювального періоду 2010/2011 років природний газ відключила від газопостачання перші чотири підприємства комунальної теплоенергетики.

Про це повідомила прес-служба компанії.

За її даними, від газопостачання відключені "Угольок" (Донецька обл.), борг якого з початку минулого опалювального сезону (з 1 жовтня 2010 року) перевищив 29 млн грн при рівні розрахунків 48%, "Сєвєродонецьктепло" (Луганська обл.) - 23 млн грн (37%), "Лора" (АРК) - 0,8 млн грн (26%), "Солонетеплоенерго" (Дніпропетровська обл.) - 0,5 млн грн (57%).

Роботи з відключення від газопостачання виконані місцевими підприємствами з газопостачання та газифікації. Про заходи щодо відключення підприємств ТКЕ-боржників були попереджені місцевими органами влади, уточнено в прес-релізі.

"Газ України" нагадав, що неодноразово звертався до керівництва місцевих органів влади і теплопостачальних підприємств з проханням прискорити сплату всієї заборгованості за природний газ, спожитий з початку опалювального періоду 2010/2011 років.

При цьому, згідно з вимогами, викладеними в урядовому дорученні до протоколу наради у першого віце-прем'єра Андрія Клюєва від 13 липня 2011 року, заборгованість за спожитий у поточному році природний газ повинна бути погашена підприємствами ТКЕ до початку нового опалювального періоду.

"Газ України" звернув увагу керівництва місцевих органів влади та підприємств ТКЕ на те, що в разі наявності у тепловиробників заборгованості за спожитий з жовтня 2010 року природний газ і неповних розрахунків за нього, у компанії не буде законних підстав для постачання підприємствам-боржникам газу в новому опалювальному періоді", - підкреслено в повідомленні.

За даними "Газу України", станом на 26 серпня 2011 року, заборгованість підприємств ТКЕ перед компанією за природний газ, спожитий з початку опалювального періоду 2010-2011рр, становить 4170000000 грн (без ПАТ "Київенерго"). Рівень розрахунків тепловиків становить 71%.

"Газ Україна", дочірня компанія "Нафтогазу України", торгує природним газом з ресурсів державного холдингу.

Зараз ви читаєте новину «Перед початком опалювального сезону чотирьох "тепловиків" відключили від газопостачання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути