Ексклюзиви
пʼятниця, 17 квітня 2020 11:23

Отримаємо менший урожай зернових: чим це загрожує

Отримаємо менший урожай зернових: чим це загрожує
Цьогоріч врожай пшениці прогнозують на рівні 25,6 млн т. Фото: pixabay.com

Україна 2020-го отримає на 5,1% менший урожай рослинницької продукції, ніж мала торік. По зернових урожайність упаде на 10%.

"України має запас міцності по переважній більшості сільгоспкультур. Таке зменшення не буде критичним. Водночас через скорочення врожаю прогнозують зменшення обсягів експорту пшениці, кукурудзи, ячміню, соняшника, ріпака", - каже директор Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки" Юрій Лупенко, передає "Укрінформ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ягоди будуть дорогими: назвали причини

Цьогоріч врожай пшениці прогнозують на рівні 25,6 млн т. Це менше порівняно з минулим роком, але більше, ніж отримали 2018-го. Тоді мали 24,6 млн т.

"Аграріям слід встигнути посіяти в оптимальні строки високоякісне насіння, підкормити та захистити від шкідників і хвороб озимі. Сподіваємося на сприятливу погоду", - додав Лупенко.

Фермери, що виростили ранню городину, зазнають збитків. Через закриті ринки збувати продукцію їм ніде. Перекупники платять мізер. І за ці копійки люди змушені продавати.

Зараз ви читаєте новину «Отримаємо менший урожай зернових: чим це загрожує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути