четвер, 17 серпня 2017 12:37

Орендоване житло скоро подорожчає

Орендоване житло скоро подорожчає
Ціни на орендоване житло зростуть до кінця серпня на 10%. Фото: vi.ill.in.ua

Ціни на орендоване житло зростуть до кінця серпня на 10%. Це через велику кількість абітурієнтів і сезонних робітників, які планують знімати житло.

Скільки зараз коштує оренда квартири в різних містах країни, як не наштовхнутися на аферистів і яку суму відразу готувати, йдеться в сюжеті програми "Сніданок з "1+1".

Зняти однокімнатну квартиру в Києві можна за 6-8 тис. грн на місяць. Додатково - комунальні послуги. У центральній частині столиці - до 10 тис. грн і вище. Можна знайти і дешевше - 2,5-4 тис. грн. Однак таке житло віддалене від центру, іноді не в найкращому стані.

За 2-кімнатну квартиру просять від 5 тис. грн у віддалених районах. За кімнату в квартирі - 2-2,5 тис. грн.

У Харкові, Львові, Одесі та Дніпрі оренда житла дешевша на 20-30%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львів потрапив до трійки лідерів у рейтингу міст комфортних для життя

Експерти традиційно радять остерігатися шахраїв. Не потрібно давати агентам завдаток. Орендні гроші слід передавати під час підписання угоди з власником житла, тоді ж ріелтор отримає винагороду. Також потрібно уникати підписання документів з представником орендодавця. В ідеалі підпис повинен поставити власник, який перед цим покаже свій паспорт, оригінали документів про власність на житло. Слід ретельно порівняти адресу квартири в документах з тією, що здається в оренду.

Щоб заїхати в орендоване житло, зазвичай потрібно оплатити за перший і останній місяці проживання, а також комісію ріелтору. Найчастіше вона дорівнює половині місячної вартості оренди. Але зараз все частіше оплачує орендодавець.

Незважаючи на зростання української економіки і рівня доходів громадян, ситуація на вторинному ринку нерухомості за перші півроку продовжує демонструвати помірне зниження цін.

Лише в деяких обласних центрах статистика закритих угод фіксує незначне, до 7%, зростання цін. Експерти стверджують, що доки в країні не буде доступної іпотеки, ситуація не зміниться.

Зараз ви читаєте новину «Орендоване житло скоро подорожчає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути