пʼятниця, 11 серпня 2017 03:29

Львів потрапив до трійки лідерів у рейтингу міст комфортних для життя

Львів потрапив до трійки лідерів у рейтингу міст комфортних для життя
Визнали найкраще місто для життя. Фото:senfil.net

У рейтингу найкомфортніших українських міст для життя Львів на другому місці.

Рейтинг склав "Фокус" за даними відкритих джерел.

Лідера визначали на підставі кількох факторів: економічне благополуччя, задоволення станом комунального господарства, безпека життя та екологічна обстановка, а також можливість і готовність городян відвідувати інші країни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В яких областях України найнижчі ціни

За результатами перше місце в рейтингу зайняв Київ (60 балів зі 100 можливих), друге - Львів (58,7 балів), третє - Луцьк (57,7 балів).

У Львова є значні переваги в плані низького рівня злочинності, розвиненої інфраструктури та легкості знайти роботу. Серед недоліків - дороге житло, невисокі зарплати, дефіцит парковок, затори в центрі міста.

Також відзначено, що для жителів України Львів в останні роки став туристичною Меккою. У "Фокусі" пишуть, що туристичний сезон у Львові не закінчується ніколи. У місті щорічно проводиться більше сотні фестивалів, діють десятки музеїв, відкриваються нові атмосферні заклади громадського харчування.

Ще одним важливим фактором є розвиток IT-індустрії міста. За даними дослідження Lviv IT Research, в 2016 році її оборот досяг 14,4% від валового регіонального продукту Львова. У місті базуються майже дві сотні IT-компаній, в яких працює близько 6% працюючого населення міста. Середня зарплата фахівця досягає $ 1,7 тис.

Також у Львові зручне транспортне сполучення. Через місто проходить 7 міжнародних трас, з ж/д вокзалу відправляються потяги в 36 пунктів призначення. За кількістю авіасполучень Львів займає друге місце після Києва.

Проте, виявилось, що у Львові висока вартість житла, постійний натовп і шум на вулицях, а також незручності для автомобілістів.

Загалом, виявилося, що в Україні немає ідеального міста для життя. Навіть Київ з його найкращим результатом набрав лише 60 балів зі 100 можливих.

Львівщину визнали одним із найцікавіших для інвестицій регіонів Східної Європи.

Зараз ви читаєте новину «Львів потрапив до трійки лідерів у рейтингу міст комфортних для життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути