Ексклюзиви
неділя, 24 травня 2020 14:49

Опублікували текст податкового закону

Опублікували текст податкового закону
Закон спростить систему оподаткування. Фото: pexels.com

Оприлюднили закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податків, усунення технічних і логічних неузгодженостей у податковому законодавстві".

Закон має впровадити міжнародні стандарти податкового контролю для усіх учасників міжнародної торгівлі, повідомляє "РБК-Україна".

Зміни будуть спрямовані на вдосконалення та спрощення системи адміністрування податків, її узгодження зі світовими стандартами. Вони забезпечать необхідні умови для реформування Державної податкової служби та відкриють можливість для перетворення її структури відповідно до концепції єдиної юридичної особи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Припинила роботу рекордна кількість підприємців

Закон вдосконалить систему адміністрування податків та розширить можливості онлайн-сервісів для платників. Платник, який подає звітність в електронному вигляді або пройшов електронну ідентифікацію в електронному кабінеті, зможе подати заяву про бажання отримувати документи від податкових органів у електронному вигляді.

Положення закону розширять інвестиційні стимули шляхом запровадження прискореної амортизації основних засобів.

Мінімальну зарплату в Україні можна підняти вище 5000 грн, розповів Gazeta.ua економіст Олександр Охріменко. За його підрахунками, на це з держбюджету знадобиться 20-25 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Опублікували текст податкового закону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути