понеділок, 18 травня 2020 16:43

Припинила роботу рекордна кількість підприємців

Припинила роботу рекордна кількість підприємців
За останні півтора місяці за допомогою порталу "Дія" припинили діяльність 9,5 тис підприємців pixabay.com

За останні півтора місяця припинили роботу більше підприємців, ніж розпочали її

Карантин в Україні суттєво вплинув на роботу малого бізнесу. У країні впав не тільки показник відкриття нових підприємств - деякі фізособи-підприємці (ФОП) стали просто закриватися.

Як підрахувала пресслужба порталу "Дія", тільки за останні півтора місяця (з 2 квітня по 16 травня) в країні за допомогою цього порталу припинили діяльність 9,5 тис. ФОП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найпоширеніший розмір зарплати

Реєстрацію у зв'язку з початком роботи справила менша кількість підприємств - 8,6 тис. При цьому близько 20 тис. ФОП скористалися послугою надання допомоги на дітей.

Раніше повідомлялося, що обіцяну урядом допомогу на дітей фізичні особи-підприємці можуть оформити онлайн, заповнивши електронну форму на офіційному сайті Міністерства соціальної політики або скориставшись порталом "Дія". Послуга є безкоштовною. Звернутися за допомогою можуть ФОП першої та другої групи платників єдиного податку, які обрали спрощену систему оподаткування.

У Києві в рамках чергового етапу послаблення карантину, який розпочнеться з 22 травня, відновлять роботу низки об'єктів, у тому числі - спортивних залів та фітнес-центрів. Про це на брифінгу в понеділок повідомив мер столиці Віталій Кличко.

Зараз ви читаєте новину «Припинила роботу рекордна кількість підприємців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути