понеділок, 20 травня 2019 15:41

Опублікували рейтинг найбільших світових корпорацій

Опублікували рейтинг найбільших світових корпорацій
З 61 країни, представлених в рейтингу, найбільшу кількість публічних корпорацій знаходяться в США - 575 компаній. Фото:images.unian.net

Всьоме у рейтингу найбільших публічних компаній світу першу позицію Global-2000 посідає Промислово-комерційний банк Китаю (ICBC).

Друге місце займає американська компанія JPMorganChase, третє — китайська China Construction Bank, пише Forbes.

У рейтингу також є американські компанії Apple, Bank of America, Wells Fargo; китайські — Agricultural Bank, Ping An Insurance Group, Bank of China; нідерландська компанія Royal Dutch Shell.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ увійшов до ТОП-10 міст із найкрасивішою панорамою

"Вартість активів цього державного банку оцінюється у понад 4 трильйони доларів, кількість співробітників - майже півмільйона осіб", - йдеться в повідомленні.

Як зазначає видання, 2018 рік був вдалим для фінансового сектора Китаю: 4 найбільші банки країни увійшли до першої десятки рейтингу.

Із 61 країни, представлених у рейтингу, найбільшу кількість публічних корпорацій знаходяться в США - 575 компаній. Потім ідуть Китай і Гонконг із 309, за ними - Японія з 223. Як зазначають у виданні, з часу першої публікації рейтингу Global-2000 2003-го ситуація суттєво змінилася. Тоді в США було 776 компаній, а в Китаї та Гонконзі - лише 43. Список 2019-го ознаменувався кількома помітними потрясіннями: AT & T заплатила $85 млрд за Time Warner у червні 2018-го, а CVS Health придбала страхового гіганта Aetna за $70 млрд кількома місяцями пізніше. Lyft також був доданий до списку після одного з декількох великих IPO.

Українській компанії EnjoyTheWood вдалося зібрати на Kickstarter необхідну для запуску проекту суму.

Зараз ви читаєте новину «Опублікували рейтинг найбільших світових корпорацій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути